Spiegel Spetter Spektakeldagen

De Spiegel Spetter Spektakeldagen is een bijzondere activiteit op onze kalender. In deze week, die altijd aan het begin van het schooljaar plaatsvindt, worden er allerlei activiteiten georganiseerd die in het kader staan van elkaar beter leren kennen,elkaar ontmoeten. Er wordt veel samen gewerkt bijvoorbeeld, maar er worden ook ouders of opa's en oma's uitgenodigd om te komen meehelpen in de klas of daar buiten. Een hoogtepunt in deze dagen is het bezoek aan een speeltuin met de hele school samen. We vinden het belangrijk dat kinderen op onze school samen kunnen spelen en zorg dragen voor elkaar.

In de weken voorafgaand aan de Spektakeldagen is er middels het programma "Wij zijn een groep" al veel aandacht voor de sociale ontwikkeling in de groepen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar wat de kinderen allemaal gaan leren in het nieuwe schooljaar en er worden afspraken gemaakt over samenwerken en andere zaken. IPC besteedt de eerste schoolweken veel aandacht aan "hoe leren wij?" In deze speciale unit leren de kinderen op welke manieren je kunt leren en hoe je beter kunt worden in leren.

Op deze manier zijn de eerste schoolweken een goede stimulans voor kennismaking, groepsvorming en sociale ontwikkeling.